Sastanak klubova i načelnika Velike Kladuše

Sastanak klubova i načelnika Velike Kladuše

S. Grebović

Načelnik općine Velika Kladuša Admil Mulalić protekle sedmice održao je sastanak s predstavnicima tri kluba s područja općine Velika Kladuša.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici prvoligaša „Krajišnika“ iz Velike Kladuše, te drugoligaša „ABC“ iz Podzvizda i „Mladosti“ iz Vrnograča.

Načelnik Mulalić istakao je zadovoljstvo sa radom sva tri kluba, te je zajedno sa predstavnicima klubova odredio prioritete za novu sezonu.

Zajedno je dogovoren način financiranja takmičenja, a razmatrani su i svi ostali popratni troškovi koji prate jedan nogometni klub. Na sastanku je naglašeno da svi kubovi trebaju prijateljski razgovarati na ravnopravnim osnovama, jer općina najvećim dijelom financira njihov rad.

Nogometni klub „Krajišnik“ će i ove godine nastupati u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, dok će u drugoj ligi Federacije BiH, grupa Zapad 2, nastupati ostala dva velikokladuška kluba, „Mladost“ iz Vrnograča i „ABC“ iz Podzvizda, koji je prošle sezone superiorno izborio nastup u višem rangu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.