Simić: Bosna nam puno znači, ali ja sam donio odluku

Prijedorčanin će nastupati za Češku

Simić: Bosna nam puno znači, ali ja sam donio odluku

S. Mlaćo

Član Milana na posudbi u Crotoneu Stefan Simić (22) ipak neće zaigrati za Bosnu i Hercegovinu.

Naime, Simić je dobio poziv iz reprezentacije Češke, te isti prihvatio, mada je ovaj Prijedorčanin nedavno kazao da je razgovorao i sa Edinom Džekom, koji ga je pitao da li bi zaigrao za BiH.

Simić se priključio reprezentaciji Češke na okupljanju u Kataru, a prokomentarisao je i povezivanje sa BiH.

"Bosna je bila moj drugi izbor, moja porodica dolazi od tamo. Za našu porodicu Bosna puno znači, ali oduvijek sam htio predstavljati Češku", jasan je bio Simić.

Dodao je da je prije odlaska na okupljanje reprezentacije Češke čije je prošao sve selekcije dobio poziv iz NS FBiH, ali da je predstavnicima našeg saveza rekao da je njegov izbor Češka.

Simić je ove sezone u Seriji A upisao pet nastupa, te na terenu proveo ukupno 321. minutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti