Šišić: Neću slaviti ako postignem gol protiv Čelika

Veležu igra samo pobjeda

Šišić: Neću slaviti ako postignem gol protiv Čelika

D. Kurbegović

Naredno kolo Premijer lige donosi nam nekoliko zanimljivih utakmica, a posebnu pažnju javnosti zbog tradicije i velikog broja navijača privlače utakmice Borca protiv Željezničara, te Veleža protiv Čelika.

Mostarski Velež nalazi pri samom dnu tabele i do kraja prvenstva ih očekuje borba za opstanak zajedno sa Travnikom i Radnikom. Zimski prelazni rok u Mostaru je donio mnogo odlazaka i dolazaka. Imena poput Vladavića, Pliske i Šišića garantuju da će popularni Rođeni u nastavku sezone igrati mnogo bolje, te da će sezonu završiti u sredini tabele.

 

Aldin Šišić je u zimskom prelaznom roku u Mostar stigao iz tuzlanske Slobode, a na pripremama se nametnuo u jednog od važnijih igrača kod trenera Ibre Rahimića, koji je i tražio dolazak ovog ofanzivnog veznjaka. Zbog povrede koju je zadobio na pripremama u prvom kolu protiv Radnika je igrao posljednjih 20-tak minuta, međutim u narednom kolu očekuje se da bude u udarnoj postavi.

 

Debi pred domaćim navijačima 22-godišnji veznjak će imati protiv Čelika u kojem je ponikao, napravio prve korakte, te zaigrao u seniorskom timu.

 

"Jedva čekam utakmicu protiv Čelika da vidim svoje bivše saigrače, a također i navijače Čelika koji su me uvijek podržavali. Zaželit ću im toplu dobrodošlicu, ali na terenu se nećemo poznavati. Moj debi u dresu Veleža pred domaćim navijačima očekujem da bude okrunjen sa pobjedom i našom dobrom igrom. Gosti su jaka ekipa koju ove sezone niko nije nadigrao, tako da nas čeka težak posao. Iako smo trenutno u donjem dijelu tabele ova ekipa Veleža sigurno zaslužuje mnogo više, siguran sam da će Vladavić, Okić, Ćemalović, Pliska i ostali saigrači zajedno sa mnom to pokazati već u narednim kolima", uvjeren je bivši mladi reprezentativac.

 

Neće se radovati ako zabije crno-crvenima

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da neću slaviti gol. U Zenici sam rođen, prošao sam sve kategorije u Čeliku, bio juniorski prvak, zaigrao za seniorski tim... Daću sve od sebe da u subotu konačno obradujemo naše navijače za koje sam čuo da će doći u velikom broju. Utakmice Čelika i Veleža uvijek su plijenile pažnju velikog broja navijača obje ekipe, tako da se nadam jednoj dobroj utakmici, sjajnoj atmosferi i na kraju našoj pobjedi", kazao je Šišić za SportSport.ba.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.