Trener Čelika nakon pobjede u Vitezu

Skočibušić: Opstanak želimo obezbjediti prije zadnjeg kola

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavili su sa sjajnim partijama u proljetnom dijelu prvenstva. 

Danas su rezultatom 2:0 slavili u Vitezu i došli na korak od opstanka u Premijer ligi. Nošeni podrškom svojih navijača, Zeničani su danas bila bolja ekipa i sasvim zasluženo osvojili tri boda.

Nakon četvrte uzastopne pobjede, sretan je bio i trener crno-crveni Pavle Skočibušić.

"Zahvaljujem se Vitezu na dobrom prijemu i fer korektnoj igri. Ovo je bila jedna od odlučujućih utakmica za obje ekipe. Mi smo u utakmicu ušli agresivno, postigli smo rani gol i mislim da smo držali utakmicu pod kontrolom skoro čitavo vrijeme, a to govori činjenica da nam domaćin nije napravio neku ozbiljniju šansu. Kasnije smo iz kontranapada uspjeli da postignemo još jedan gol i da smo zasluženo pobijedili. Vitez želim mnogo sreće i da izbore opstanak u Premijer ligi", ističe Skočibušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredne dvije utakmice Čelik igra na Bilinom polju, tako da sve drži u svojim rukama.

"Nama je svaka utakmica bitna, tako da svaku moramo igrati na pobjedu. Mi moramo u Zenici pobijediti Metalleghe i Olimpic, kako bi u posljednje kolo ušli rasterećeno odnosno, da se ne bih doveli u situaciju da nam opstanak ovisi o posljednjoj utakmici u sezoni" kazao je Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi