Slišković najavio promjene u veznom redu

Trener Zrinjskog

Slišković najavio promjene u veznom redu

Pobjedama nad Sarajevom i Širokim Brijegom, fudbaleri Zrinjskog žele pridodati trijumf nad Radnikom u Bijeljini i tako se već na otvaranju sezone izdvojiti na samom vrhu tabele. 

Blaž Slišković s optimizmom, ali i s dosta opreza dočekuje meč u Bijeljini gdje je u prošloj sezoni ostvarena ključna pobjeda na putu do naslova prvaka BiH.

“Želim da nastavimo kontinuitet kvalitetnih igara. U Bijeljini ćemo tražiti pobjedu i tako ćemo se postavit od početkai, možda u najgorem slučaju očekivati neriješeno, a o porazu naravno ne razmišljam. Domaćin je kvalitetna ekipa koja je u prve dvije utakmice osvojila četiri boda. U ovom trenutku smo smo dovoljno kvalitetni i željni pobjede, te se nadam da se iz Bijeljine vraćamo s tri boda“, poručio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Za razliku od prva dva kola, Slišković ovog puta nema problema sa sastavom. Jedina dilema je u veznom redu, pošto su neki igrači u posljednje vrijeme igrali 4-5 utakmica u kontinuitetu.

“Pokušat ćemo osvježiti srednji red, obzirom da je Barišić u konkurenciji i da se Čirjak nametnuo kroz treninge. Bilbija se vraća na svoje mjesto, Filipović je na posljednja dva treninga osjećao bolove u preponi, ali izgleda da je sve u redu. Tu je bila dvojba, a imamo i Jazvina koji zaista kvalitetno radi. Neće biti bitnih promjena posebno u zadnjoj liniji“, najavio je Slišković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U konkurenciji za utakmicu s Radnikom su svi igrači osim Nermina Jamaka koji je već duže vrijeme

van stroja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi