Sloboda i Sloga odigrali bez golova

Sloboda i Sloga odigrali bez golova

Fudbaleri tuzlanske Slobode u posljednjoj pripremnoj utakmici pred start BHT Premijer lige BiH odigrali su bez golova sa drugoligašem Slogom iz Simin Hana.

Bila je to utakmica u kojoj je trener Denis Sadiković testirao mogućnosti 23 fudbalera i poslije koje sasvim sigurno ima još posla na planu uigravanja i psihološko-taktičke spreme. 

Sloboda je dominirala većim dijelom susreta, ali nasuprot sebe je imala rastrčanog protivnika koji će bez ikakve dvojbe biti osvježenje u Drugoj ligi. Igrači Sloge veoma dobro su pripremljeni zahvaljujući, kako smo saznali, univerzitetskom profesoru Edinu Kapidžiću, a dugogodišnji kormilar Milenko Bošnjaković veoma dobro poznaje mentalitet i mogućnost ekipe. 

S druge strane u ekipi Slobode su fudbaleri koji su prošli pripremni ciklus od 40 dana, koji se još 

uvijek upoznavaju i, žargonski rečeno, traže. Sadiković je poznat kao trener koji u svakoj, pa i u pripremnoj utakmici, ide na pobjedu i traži maksimum. Zasigurno je da će u naredna tri dana dodatno zasukati rukave kako bi osvježio tim i pripremio pred premijeru u Travniku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Današnju utakmicu sa Slogom počeli su: Fejzić, Efendić, Kuduzović, Omić, Mitrović, Musić, Mehidić, Mujkić, Bajraktarević, Šećerović i Radovanović. U nastavku su igrali: Pirić, Halilović, Pršeš, Salihović, Selamović, Mujić, Džafić, Todorović, Lukić, Mehanović i Šahman. Posljednju provjeru propustili su Sarić i Aničić. 

Za Slogu iz Simin Hana susret su počeli: Hodžić, Mehić, Čelebić, E. Fejzić, Mujkić, Umihanić, Selamović, Ahmetović, A. Fejzić, Brzović i Majdančić. Utakmicu su sudili: Dino Crnkić, Edin Ibrahimović i Elmir Trgovčević.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti