Sloboda još bez primljenog gola, pobjede Želje i Sarajeva

Kadetska Premijer liga, 5. kolo:

Sloboda još bez primljenog gola, pobjede Želje i Sarajeva

M. Šljivak

Kadetska ekipa tuzlanske Slobode i dalje je bez primljenog pogotka u prvenstvu. 

Tuzlaci su u susretu petog kola danas savladali Slaviju s 1:0, te su s maksimalnim učinkom trenutno vodeći tim kadetske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Jedini gol na današnjem susretu postigao je Armin Mehičić u 71. minuti susreta. 

Slobodu u stopu prate Željezničar i Sarajevo. Plavi s Grbavice su danas na domaćem terenu savladali Radnik iz Bijeljine s 4:2. 

Gosti su pogotkom Bore Žarića iz 42. minute došli do vodstva, ali je Željezničar preko Seida Behrama i Benjamina Šehića do poluvremena preokrenuo rezultat u svoju korist (2:1). Denis Žerić je na otvaranju drugog poluvremena povećao prednost na 3:1, ali je Stefan Rakić u 50. minuti vratio svoj tim u igru za smanjenje rezultata na 3:2. Ipak, Žerić drugim pogotkom danas u 58. minuti donosi tri boda domaćem sastavu za konačnih 4:2.

FK Sarajevo je pregazilo Drinu Zvorniku s 3:0. Semir Smajlagić je doveo bordo tim u vodstvo nakon 18. minuta igre, da bi u nastavku susreta Ševkija Resić i Mak Varešanović postavili konačan rezultat susreta od 3:0.

Kadeti Borca su lagano savladali Olimpic s 3:1. Junak pobjede domaćeg tima bio je sjajni Miloš Kukić koji je postigao hat-trick, dok je jedini gol za goste iz Sarajeva postigao Nedim Hadžić u 51. minuti susreta.

Čelik je u Mostaru bez većih problema savladao Velež s 3:1.  Ivan Dujmović je u 38. minuti pogodio za prednost gostiju, da bi zatim u jednom minuti zenički tim stigao do još dva gola preko Mašića i Brahimija za sigurnih 3:0. Velež je do počasnog pogotka stigao u 71. minuti, a mrežu gostiju je zatresao Alem Brkan.

Minimalne gostujuće pobjede su upisali Travnik i Široki. Veziri su savladali Mladost s 1:0 pogotkom Rame Dautović u 50. minuti, dok je Široki slavio u Gradačcu protiv Zvijezde pogotkom Franje Jurića iz 47. minute.

Vitez i Zrinjski su remizirali rezultatom 1:1. Kristijan Bajo je doveo domaće u prednost nakon šest minuta igre, ali je gostujući tim preko Sanina Klarića izjednačio u 29. minuti. Iako je Vitez imao igrača manje u finišu susreta zbog isključenja Denisa Džepine, do kraja je ostalo 1:1.

Premijer liga, kadeti, 5. kolo:

Drina - Sarajevo 0:3 (Smajlagić 18', Resić 58', Varešanović 70')
Mladost - Travnik 0:1 (Dautović 50')
Velež - Čelik 1:3 (Brkan 71' / Dujmović 38', Mašić 46', Brahimi 46')
Borac - Olimpic 3:1 (Kukić 36', 53', 59' / Hadžić 51')
Zvijezda - Široki Brijeg 0:1 (Jurić 47')
Sloboda - Slavija 1:0 (Mehičić 71')
Vitez - Zrinjski 1:1 (Bajo 6' /Klarić 29')
Željezničar - Radnik 4:2 (Behram 28', Šehić 34', Žerić 43', 58' / Žarić 22', Rakić 50')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.