Sloboda savladala Mačvu na Tušnju

Generalna proba pred početak prvenstva

Sloboda savladala Mačvu na Tušnju

E. Dindić

U generalci pred početak prvenstva fudbaleri Slobode na Tušnju savladali su ekipu Mačve iz Šabca rezultatom 1:0 (1:0). 

U tvrdoj utakmici pokazali su izabranici Vlade Jagodića da će u nadolazećem prvenstvu svim protivnicima biti težak protivnik.

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji Slobode. 

Redale su se prilike, ali golman Mačve i odbrana sjajno su otklanjale svaku opasnost pred svojim golom. U 38. minuti nakon jednog kornera kojeg je izveo Zilkić, najviši u šesnaestercu Mačve bio je Aleksandar Ignjatović koji je postigao sjajan gol glavom. 

Do poluvremena rezultat je nije mijenjao i na veliki odmor otišlo se sa prednošću Slobode od 1:0. 

U nastavku i jedan i drugi trener izmijenili su dosta fudbalera pa je tempo igre dosta opao. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, u tom omjeru snaga bolje su se snašli gosti iz Šabca, koji su bili dosta konkretniji. Sjajan na ovom susretu bio je Azir Muminović mladi golman Slobode, koji je imao sjajne odbrane u drugom poluvremenu i zaista jedan je od najzaslužnijih za pobjedu u ovom susretu. 

Podsjetimo, Sloboda u 1. kolu nove sezone gostovaće 22. jula u Širokom Brijegu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi