Bivši fudbaler Sarajeva

Suljić: Oduševila me cjelokupna situacija u klubu

FK Sarajevo jučer je prozivkom fudbalera koju je obavio novi šef stručnog štaba Robert Jarni započeo pripreme za nastavak sezone u BH Telecom Premijer ligi.

Pored velikog broja navijača tima sa Koševa prvom treningu Bordo tima prisustvovao je i bivši fudbaler Sarajeva Asmir Suljić, koji sada nastupa za mađarski Ujpešt.

"Svaki dolazak na Koševo je za mene emotivan, jer sam prije oko šest mjeseci napustio FK Sarajevo. Ipak, što sam stigao da se vidim i pozdravim sa bivšim kolegama i da im poželim mnogo sreće u nastavku sezone", kazao je Suljić.

O tome koliko je zadovoljan svojim igrama u redovima novog kluba Suljić kaže:

"Zadovoljan sam, jer sam još uvijek u nekom periodu adaptacije, imao sam neku manju povredu, ali sve u svemu mogu biti zadovoljan. Nadam se da će se situacija u narednom periodu još bolje razvijati po mene".

Prema riječima Suljića razlika u kvalitetu fudbalera između onih koji igraju u BH Telecom Premijer ligi i u fudbalskom prvenstvu Mađarske nije velika.

"Što se tiče kvalitete igrača tu nema velike razlike, ali mislim da je mađarska liga puno brža. Osnovni razlog za to su svakako bolji tereni, bolji uslovi za rad, ali i treninzi. Ipak, mislim da je jedina razlika u uslovima, a da je u kvaliteti igrača skoro i nema", kazao je bivši fudbaler Sarajeva.

Promjene koje su se nedavno desile u FK Sarajevo Suljić smatra itekako pozitivnim.

"Oduševila me cjelokupna pozitivna situacija u klubu, pogotovo zbog dolaska gospodina Tana jer mislim da je to pozitivna stvar, kako za FK Sarajevo, tako i za cijelu BiH i našu Premijer ligu. Dobro je da se krenulo sa ovim stvarima, a drago mi je što je to počelo upravo od mog kluba, Sarajeva. Ja se nadam da će to u narednom periodu biti kako treba", istakao je Suljić.

Sarajevo – Željezničar ili Ujpešt – Ferencvaros?

"Mislim da je rivalitet veći u Mađarskoj, ne znam zbog čega. U ovom kratkom periodu igrao sam tri derbija, cijela Budimpešta je na nogama i više navijača bude na utakmicama, tako da mislim da je to osnovni razlog, ali svakako i da derbi između Sarajeva i Željezničara jedan od većih u svijetu. Mada je posljednji, po meni, bio razočaravajući. Ipak, nadam se da će ovaj na proljeće pokazati pravu čar derbija", rekao je brzonogi fudbaler mađarskog Ujpešta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.