Sušić: Puno mi je pomogao nastup na Svjetskom prvenstvu

Reprezentativac BiH briljira u Hajduku

Sušić: Puno mi je pomogao nastup na Svjetskom prvenstvu

Iako mu je pri dolasku u Hajduk prezime bilo najveća preporuka, bosanskohercegovački reprezentativac Tino Sušić postao je najbolji igrač splitskog tima, zahvaljujući isključivo dobrim partijama koje je krunisao golovima i asistencijama. 

Nema sumnje da Sušić igra najbolji nogomet u karijeri, a na pitanje da li može bolje, naš 22-godišnji fudbaler u intervjuu za hrvatski Jutarnji list odgovorio je:

"Stvarno nikad nisam bolje igrao, a osjećam da mogu još i bolje. Dajem sve od sebe", kaže Sušić, koji se potom osvrnuo na tajnu svog drastičnog napretka.

"Puno mi je pomogao nastup na Svjetskom prvenstvu (za BiH op. a.). Otkad sam se vratio ne igram s pritiskom kao prije kad sam tek došao u Hajduk. Oslobodio sam se pritiska i dobio na samopouzdanju".

U narednom kolu hrvatskog prvenstva njegov Hajduk na Poljudu dočekuje Rijeku, a Sušić najveću opasnost po gol svog tima  vidi u napadaču Andreju Kramariću.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Možemo mi protiv Rijeke, nemojte gledati kroz nastup na Kantridi. Rijeka će se sigurno dodatno istrošiti protiv Seville, Evropa odnese snage. Trebamo pripaziti na Kramarića, stvarno je opasan napadač", rekao je na kraju Sušić.

Recimo i to, da je Sušić zahvaljujući pogotku u prošlom kolu prema izboru portala Index.hr uvršten u idealni tim kola uz opis: U uskom izboru za igrača kola, diktirao ofanzivni dio igre Hajduka, krasnim golom zabio za vodstvo i otvorio put ka važnom slavlju. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.