Sutra nova sjednica Skupštine Čelika

Tri člana falila za kvorum

Sutra nova sjednica Skupštine Čelika

D. Kurbegović

Ponovo je propao pokušaj održavanja sjednice Skupštine NK Čelik iz Zenice. Večeras se u prostorijama kluba na stadionu Bilino polje okupilo 24 delegata, a za kvorum bilo je potrebno da bude prisutno 27 delegata.

Ispred stadiona se okupilo 50-tak pristalica crno-crvenih koji su čitavo vrijeme skandirali protiv Skupštine, te su zahtjevali usvajanje novog Statuta.

Od novog statuta u narednom periodu izgleda neće biti ništa, jer v.d. predsjednik ovog tijela Nihad Pašalić predložio je da se razmisli do sutra o novim kandidatima za predsjednika kluba i uopšte nije razmatrano ništa vezano za novi statut.

Senad Sarajlić koji je na čelu kluba bio do 7. septembra u obraćanju delegatima, kazao je da ne misli više da ostane na mjestu čelnog čovjeka kluba, te da mu je istekao mandat i da ostaje uz klub da pruži pomoć na bilo koji način.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi predsjednik Upravnog odbora možda će biti imenovan sutra u isto vrijeme na stadionu Bilino polje, kada je zakazana nova sjednica na kojoj će biti potrebno polovina od ukupnog broja delegata.

Navijači više od godinu dana ne dolaze na Bilino polje, te neće dolaziti i dalje na domaće utakmice dok se ne usvoji novi Statut. Čelik je najveći sportski dužnik u državi, 18 godina su bez trofeja, a posljednji puta Evropu su vidjeli prije devet godina. Svakom razumnom simpatizeru kluba ovo su dovoljni pokazatelji o stanju u ponosu svih Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti