Težak žrijeb za mladu selekciju BiH na putu ka Euru

Kvalifikacije za EP u Italiji

Težak žrijeb za mladu selekciju BiH na putu ka Euru

M. Šljivak

U sjedištu Evropske nogometne federacije (UEFA) u švicarskom Nyonu, obavljen je žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije (U21), koje će se 2019. godine održati u Italiji. 

Mladi fudbaleri BiH našli su se u petoj jakosnoj skupini, a voljom žrijeba naša selekcija je smještena u grupu 8 sa selekcijama Portugala, Švicarske, Rumunije, Velsa i Lihtenštajna.

Tim Darka Nestorovića će tako imati veoma težak zadatak da se plasira na završnicu najboljih mladih selekcija Evrope, a svakako da su prvi favoriti naše grupe Portugalci i Švicarci, koji su godinama u vrhu omladinskog fudbala na Starom kontinentu.

Kvalifikacije za prvenstvo počinju u martu ove godine i traju do oktobra 2018. godine. Devet prvoplasiranih ekipa izborit će direktan plasman na Euro, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije igraće baraž u novembru 2018. godine za još dva mjesta na smotri najboljih selekcija Evrope.

Grupa 8: Portugal, Švicarska, Rumunija, Vels, BiH, Lihtenštajn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi