Napadač Željezničara

Turković: Igram sa puno emocija, golovi će doći

Fudbaleri Željezničara su u dvomeču sa Lovćenom u okviru 1. pretkola Europa lige uspjeli postići samo jedan gol, ali vrijedan plasmana u naredni krug u kojem će igrati protiv makedonskog Metalurga.

Novi napadač Željezničara, fudbaler koji je ponikao na Grbavici, Nedo Turković još uvijek je u potrazi za svojim prvim golom u plavom dresu, makar u seniorskoj konkurenciji.

"Nakon dvije teške utakmice protiv Lovćena, mi smo zadovoljni rezultatom. Prošli smo u drugi krug i ostvarili naš zacrtani cilj. Sada idemo u Skoplje, ponovo igrati naš napadački stil igre koji ćemo gajiti ove sezone. Svakako je dobro što prvi meč igramo u gostima. Mislim da će nam biti puno lakše nego u prvom pretkolu i nadam se povoljno rezultatu pred revanš susret na Koševu", rekao je napadač Željezničara Nedo Turković.

Iako Makedonija nije daleko, ekipa Metalurga nije toliko poznata Plavima, ali su se stručni štab i fudbaleri kluba sa Grbavice putem video snimaka bolje upoznali sa svojim narednim protivnicima.

"Pokušali smo se preko određenih snimaka i videoanaliza što bolje upoznati sa ekipom Metalurga. Znamo da im fali pet-šest igrača iz prošle sezone koji su bili nosioci igre, ali bez obzira na to oni su ozbiljna ekipa, veliki klub i sigurno neće biti tako lako", kazao je Turković koji je prošlu sezonu proveo u Azerbejdžanu u dresu AZAL PFC-a.

Dodatna inspiracija za vođu navale Željezničara biti će i stadion Filip II Makedonski, koji nakon rekonstrukcije jedne postojeće i izgradnje tri preostale tribine, spada među najljepše stadione na prostoru bivše Jugoslavije.

"Svakako da će igranje na stadionu u Skoplju biti dodatna inspiracija, to je jedan od najljepših stadiona, ali i veliki i širok teren mislim da će nam odgovarati", istakao je Turković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dvije utakmice protiv Lovćena, čiji je dres takođe nosio, Turković je još uvijek bez gola, ali se nada da će se i to uskoro promijeniti. 

"Za mene je ovo sve nešto novo. Igram sa puno emocija i nadam da će golovi doći onda kada budu najpotrebniji", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Nedo Turković fudbaler Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.