U Mostaru okončan kamp za mlade fudbalere

Dva treninga na dan

U Mostaru okončan kamp za mlade fudbalere

M. Maksimović

U Mostaru je jučer okončan UEFA-in kamp za omladinske elitne nogometaše.

 Dječaci iz regije Hercegovine posljednjeg dana, zbog loših vremenskih uslova, nisu mogli odigrati planiranu utakmicu na stadionu Pod Bijelim brijegom. Ipak, i osim toga, prvi UEFA-in kamp koji je realizovan u saradnji s Nogometnim savezom BiH bio je uspješan.

Polaznici kampa su, uz dva treninga na dan, imali i niz drugih sadržaja i aktivnosti. Održano im je nekoliko stručnih i prilagođenih predavanja iz engleskog jezika, informatike, zdrave prehrane, prevencije od povreda i o kodeksu ponašanja.

“Uspjeli smo ostvariti i više nego što smo planirali. Dječaci su u ovih nekoliko dana imali priliku za vrijedno iskustvo. Kamp je poslužio svojoj svrsi, naučili su mnogo, ali i mi kao treneri i voditelji imali smo što naučiti od djece. Kako se kamp bližio kraju, to se više kristalizirala kvaliteta. Tu sigurno imamo četiri, pet izuzetnih talenata“, izjavio je Darko Ljubojević, voditelj UEFA-inog kampa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi