U srijedu prozivka igrača i predstavljanje novog UO

Zeničani trebaju pojačanja u svim linijama

U srijedu prozivka igrača i predstavljanje novog UO

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik od četvrtka ima novi Statut, te novog predsjednika kluba. Nakon borbe koja je trajala dvije i po godine, najvatrenije pristalice kluba uspjele su da "natjeraju" članove Skupštine da je članski model u ovom trenutku jedini spas za klub s Bilinog polja.

Vremena za pretjerano slavlje nema, nego sada svi moraju gledati u istom smjeru, ako žele spasiti klub od ambisa. Dugovi se moraju vratiti, kao i potpisivanje reprograma duga, a Čelik strahuje i od ispadanja iz Premijer lige.

Kako saznaje SportSport.ba sutrašnje predstavljanje novog (starog) trenera Nedima Jusufbegovića, te predstavljanje novog Upravnog odbora na čelu s predsjednikom Selvedinom Šatorovićem odgođeno je za srijedu, kada će pored svega ovoga biti i prozivka nogometaša.

Dosad je klub napustio samo Dino Hasanović, koji se vratio u Željezničar, dok je ugovor istekao golmanu Branislavu Ružiću, ali po svemu sudeći on će ostati golman crno-crveni i na proljeće, jer ga klub želi zadržati u svojim redovima. Marin Popović ima ponude iz naše lige, ali i iz inostranstva, te je njegova želja da pola godine prije isteka ugovora svoju karijeru nastavi van granica naše zemlje, u protivnom ostaje na Bilinom polju najmanje do kraja sezone.

Zeničanima su potrebna pojačanja u svim linijama, prije svega na pozicijama stopera, desnog bočnog, zadnjeg veznog, krilnog napadača, te centralnog napadača. Uz dobre pripreme i povratak navijača u nastavku sezone, Čelik će pokušati nadoknaditi deficit od šest bodova za ekipom Metalleghe-a, koja se nalazi na 10. mjestu koje i naredne sezone garantuje igranje u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Čeliku je nakon usvajanja novog Statuta vlada mnogo bolje i vedrije ozračje, nova Uprava, koja će imati podršku Gradske vlasti i navijača, pokušat će klub postaviti na zdrave noge, te uvesti transparentnost u svemu što proteklih 15-tak godina nikako nije bio slučaj.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti