Đurić: Očekujem veoma tešku utakmicu

Napadač Cesene pred meč protiv Španije

Đurić: Očekujem veoma tešku utakmicu

Kišno i oblačno prijepodne u St. Gallenu bh reprezentativci provode u hotelu, a kako bi skratili vrijeme do službenog treninga selektor Baždarević i stručni štab su poveli igrače u kraću šetnju. 

U hotelu i oko njega se već okupljaju navijači našeg tima tako da se  igrači strpljivo potpisuju i fotografišu posebno sa najmlađim navijačima. Milan Đurić je takođe jedan od reprezentativaca sa kojim žele da se slikaju ali i da dobiju njegovu potpisanu fotografiju.

Đurić je u sedam reprezentativnih nastupa upisao i tri gola a kad je riječ o susretu sa Španijom on smatra da će meč biti veoma težak.

"Mi moramo igrati borbeno i maksimalno angažovano. Španija je velika ekipa a koliko vrijede stalno pokazuju i na evropskoj i na svjetskoj sceni. I za nas je to dobar test da vidimo koliko možemo pružiti u duelima sa najboljim reprezentacijama, rekao je Đurić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon naporne sezone u Ceseni  Đurić kaže da može biti zadovoljan svojim igrama te dodaje: „Imao sam dvije povrede tako da sam propustio neke utakmice, ali  generalno sam zadovoljan, mada uvijek može bolje. Nakon ovih reprezentativnih susreta sljedi kratak odmor a onda već počinjem razmišljati o novoj sezoni i povratku u seriju A".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi