Napadač kluba s Grbavice

Varea: Željezničar mora biti među tri - četiri ekipe

Argentinski napadač Juan Manuel Varea, koji je u samom finišu prelaznog roka pojačao Željezničar, u pravom trenutku je ušao u golgetersku formu.

"Kao i u svakoj utakmici mi očekujemo pobjedu. Za nju se spremamo i mislim da će Željo sutra napraviti dobar rezultat", rekao je Varea na samom početku, te dodao:

"Sada je dobro, uklopio sam se u ekipu. Bilo je malo teško jer kad sam došao nisam prošao kroz pripreme s ekipom. Pauza mi je dobro došla, kako meni, tako i ekipi. I mislim da sada ide okej".

Varea je nekoliko sezona nosio dres kluba s Pecare, ali uprkos toj činjenici Argentinac je kao pravi profesionalac skoncentrisan na igre u svom novom klubu.

"Ja sam profesionalac i ja ću dati sve od sebe za Željezničar. Sa Širokim igramo u srijedu, ali ja sam sada skoncentrisan na utakmicu koju igramo sutra protiv Zvijezde", rekao je argentinski napadač koji je u duelu sa Slobodom postigao svoj prvijenac u dresu Željezničara u BH Telecom Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Varea je u Želju stigao fizički slabo pripremljen, ali je prvenstvenu pauzu iskoristio na najbolji mogući način. Kako sam kaže tako je to u fudbalu...

"Takav je fudbal, u prvi par utakmica mislim da nismo igrali onako kako znamo, ali su rezultati išli u našu korist. Zato se svaki dan, svake sedmice, spremamo za svaku utakmicu kako bi Željo išao sve dalje i dalje. Mi moramo biti među tri - čeltiri ekipe", objasnio je fudbaler koji je svojim igrama potvrdio da će biti veliko pojačanje za FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti