Varešanović: Hendikepirani smo, ali...

Održana press konferencija u prostorijama FK Sarajevo

Varešanović: Hendikepirani smo, ali...

Uoči sutrašnje utakmice između Sarajeva i Budućnosti održana je press konferencija u prostorijama bordo tima na kojoj su govorili trener Mirza Varešanović, kapiten ekipe Kenan Handžić, te sportski direktor Edim Hadžialagić.

Sarajevo će u okviru 20. kola Premijer lige na Koševu dočekati pretposljednju ekipu na tabeli, Budućnost. U bordo timu suspendovano je pet igrača. Branislav Arsenijević, Vučina Šćepanović, Dženaldin Hamzagić, Hilmo Gutić i Adis Jahović neće nastupiti u sutrašnjoj utakmici.

"Pet igrača je suspendovano. Hamzagić i Jahović su suspendovani na moje insistiranje zbog nezalaganja i nesportskog ponašanja. Hendikep je to što ne igra pola tima, ali momci koji će igrati imaju ugovor sa Sarajevom i zato je sigurno da posjeduju kvalitet. Sutra moramo pobijediti. Danas imamo trening nakon kojeg ću odrediti ekipu za sutrašnju utakmicu", rekao je Mirza Varešanović, dodavši:

"Poznajem Budućnost. Razgovarao sam o njima i sa trenerom Slavije. Najveća opasnost prijeti od Šmigalovića i Hasanovića. Oni su u teškoj situaciji, ali mi ne gledamo druge ekipe. Ko god dolazi na Koševo imamo imperativ. Moramo imati pravi pristup i ovi igrači koji dobiju priliku moraju je iskoristiti. Mislim da pobjeda ne bi smjela doći u pitanje".

"Znamo sta nam je činiti kao i u svakoj utakmici. Fali nam nekoliko igrača, ali kod god dobije priliku mislim da će je iskoristiti. Nekim igračima će možda biti ovo prva utakmica i pokušat će da se nametnu šefu. Mislim da uz pravi pristup možemo do pobjede", rekao je Kenan Handžić, kapiten Sarajeva.

"Saa Damirom Hadžićem smo obavili neke razgovore. On je rekao svoje neke uslove. Blizu smo dogovora i mislim da ćemo to riješiti u narednih nekoliko dana", rekao je Edim Hadžialagić, spotrski direktor Sarajeva, osvrnuvši se na ostatak sezone:

"Sarajevo svake sezone ima imperativ izlaska u Evropu. Mislim da ćemo to uspjeti ostvariti. Titula? Pokazat će se u narednim utakmicama da li možemo. Ali, kažem cilj je izlazak u Evropu".

"Ja ovo gledam kao nešto pozitivno. Toliko godina smo se borili i nismo uspjeli. Mislim da je ovo bio jedini način da ovi ljudi odu. Nadam se da će UEFA i FIFA naći neko rješenje da će reprezentacija nastavi kvalifikacije i da klubovi nastupe u Evropi", osvrnuo se na kraju Mirza Varešanović na suspenziju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.