Vedo peti, Edin deseti najefikasniji napadač Evrope

Statistika ne laže, naši napadači su među najubojitijim

Vedo peti, Edin deseti najefikasniji napadač Evrope

Naši reprezentativci nalaze se na petoj, odnosno desetoj poziciji po efikasnosti u najjačim ligama Evrope. 

Ispred Vedada Ibiševića nalaze se Dario Cvitanich, Miroslav Klose, Radamel Falcao i Lionel Messi. Vedo je ove sezone u njemačkoj Bundesligi postigao deset golova iz 37 šuteva na gol, što mu donosi efikasnost od 27 %. 

 

Iza Vedada Ibiševića ostao je još jedan Zmaj, Edin Džeko. Džeko se nalazi na desetoj poziciji, a između naših reprezentativaca su se ugurali, Ruben Castro, Artiz Aduriz, Roberto Soldado i Edison Cavani. Džeko je ove sezone za Manchester City u Premiershipu postigao deset pogodaka iz 47 šuteva na gol, što mu donosi efikasnost od 21.3 %. 

 

 

Nadamo se da će sa odličnim igrama naši napadači nastaviti i u 2013. godini, te da će nemilosrdno tresti mreže protivnika. Nadamo se da će makar po jedan šut ova dva velika golgetera završiti u golu Grčke na Bilinom Polju.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti