Velež krenuo sa radom, dva nova imena na probi

Počele pripreme

Velež krenuo sa radom, dva nova imena na probi

Fudbaleri Veleža današnjim treningom počeli su pripreme za proljetni dio prvenstva. 

Treneru Nedimu Jusufbegoviću odazvao se ukupno 21 fudbaler, a opravdano su odsutni bili Matijas Pejić, Jovan Blagojević i Amir Zolj koji bi se trebali priključiti do kraja sedmice.

Kada su u pitanju novajlije, nova imena na treningu Veleža su Danijel Marić i David Zovko, čiji će glavni zadatak u narednim danima biti da prezentuju svoje kvalitete stručnom štabu, a u klub se vratio Amer Mahinić koji je bio na posudbi u Čapljini. 

"U toku su razgovori sa nekoliko nama interesantnih igrača, za one pozicije koje je šef stručnog štaba rekao da mu trebaju se pojačati. Vrlo brzo će se i to riješiti. Također, u narednim danima biće još igrača na probi, a i organizovat ćemo trening utakmicu kako bi mogli jasno vidjeti njihove potencijale. Prva zvanična prijateljska utakmica je 21. januara sa GOŠK-om iz Gabele. Dva dana poslije igramo sa Željezničarom, dok 31. januara igramo sa Leotarom. Nakon toga odlazimo na pripreme u Crnu Goru, gdje je planirano da se odigraju 3 - 4 utakmice. U povratku 18. februara igramo ponovo sa Željezničarom, dok je generalka sa Širokim 21. februrara", kaže Admir Velagić, sportski direktor Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.