Velkoski za veliku pobjedu Sarajeva u derbiju

Bordo tim bolji od Širokog

Velkoski za veliku pobjedu Sarajeva u derbiju

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva savladali su Široki Brijeg u derbiju 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH s minimalnih 1:0.

Sarajevo je nastavilo s dobrim igrama pod vodstvom novog starog trenera Dženana Uščuplića. Nakon trijumfa na Otoci protiv Olimpica, bordo tim je savladao Široki, do danas prvu ekipu lige.

Ovom pobjedom Sarajevo je izbilo na prvo mjesto i tu će i ostati ukoliko Zrinjski izgubi od Veleža (1:0 za Rođene do objave teksta). 

Duljević je odmah na početku zaprijetio gostima, ali je sa 17 metara iskosa pucao pored gola. Onda nesreća za goste i povreda iskusnog Pandže, kojeg je zamijenio Barišić.

U 11. minuti Sarajevo je okrunilo incijativu golom. Duljević sjajno centrirao, a Velkoski glavom loptu poslao iza leđa nemoćnog Solde.

Stojčev je centrirao u 19. minuti, Velkoski pucao iz okreta, Soldo je ipak bio siguran ovaj put. Prvi ozbiljniji napad gostiju tek u 35. minuti, ali je Delač pokupio loptu nakon centaršuta Zakarića.

Duljević je u 36. minuti sjajno centrirao s desne strane, Benko u padu pucao s pet metara, a Soldo nekako uspio da odbrani. 

I u nastavku je domaća momčad djelovala bolje na terenu, ali nije uspjela da postigne novi pogodak.Na samom početku drugog dijela dva kornera za Sarajevo, oba puta su se gosti uspjeli odbraniti.

Široki je imao jednu šansu iz kornera u 48. minuti, ali je Barišićev udarac glavom zaustavio Cimirot sa gol-linije. Široki je u 59. minuti mogao do izjednačenja, no izblokiran je jedan dobar udarac gostujućeg igrača.

Benko je u 74. minuti raspalio projektil, Landeka izblokirao loptu i ona otišla malo iznad gola . Imao je Benko još jednu šansu 10 minuta kasnije, ali je glavom pucao malo pored lijeve stative Solda nakon ubačaja iz kornera.

Sarajevo je danas bilo bolje i zasluženo je osvojilo tri boda. 

Sarajevo - Široki 1:0 (Velkoski 11)

Sarajevo: Delač, Barić, Stojčev, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Benko, Berberović, Cimirot, Puzigaća, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Soldo, Džidić, Pandža, Ćorić, Zakarić, Landeka, Wagner, Ćorluka, Kožulj, Plazonić, Marković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.