Avdija Vršajević pred Latviju

Vršajević: Idemo u Latviju po pobjedu

Edmir Škorić

Fudbaler Hajduka, Avdija Vršajević, vjeruje kako reprezentacija Bosne i Hercegovine može slaviti u susretu protiv Latvije u RIgi.

Naš reprezentativac smatra kako imamo ekipu koja svakog može dobiti, te da idemo u Latviju po pobjedu, a osvrnuo se i na sezonu u splitskom Hajduku sa kojim je osvojio Kup Hrvatske.

"Konačno! Imali smo taj imperativ da nešto napravimo zbog navijača koji su nas podržavali čitavu sezonu. Mislim da smo pružili maksimum i na kraju zasluženo smo osvojili Kup. Mogli smo bolje i u prvenstvu, ali bitno je da smo izborili Evropu, što puno znači i klubu i nama igračima. Zadovoljan sam sezonom u Hajduku", kaže Vršajević.

Potom je komentarisao predstojeći kvalifikacioni susret sa Latvijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nama je svaka utakmica bitna. Imamo ekipu koja može svakog pobijediti i idemo u Latviju po pobjedu. Moramo tamo biti skoncentrisani. Mislim da neće biti kao u prvoj utakmici, ali ih možemo pobijediti. Ako budemo igrali kao i dosad, mislim da ćemo slaviti i gore", rekao je Vršajević, koji je istakao da će ekipi nedostajati Misimović i Vranješ, ali da ko god da ih zamijeni mora dati sve od sebe.

"Nama svaki igrač znači puno. Faliće nampuno Misimović i Vranješ, ali mislim da svako ko ih zamijeni mora dati svoj maksimum da popuni to mjesto kako treba", rekao je za kraj razgovora Vršajević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.