Vukovi uvjerljivi protiv Mladosti, sjajan gol Smajića

Olimpic - Mladost 3:0

Vukovi uvjerljivi protiv Mladosti, sjajan gol Smajića

Sjajnu igru fudbaleri Olimpica krunisali su sa tri pogotka u duelu sa Mladosti iz Velike Obarske. Meč sedmog kola Premijer lige BiH igran na Otoci okončan je trijumfom Vukova rezultatom 3:0.

Merajić je centrirao sa lijeve strane, a u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Danijal Brković koji pogađa za 1:0 već u trećem minutu susreta. U desetom minutu Olimpic je ponovo nadomak pogotku, ali je goste nakon udarca Sulejmana Smajića spasila stativa.

Mladost je mogla izjednačiti šest minuta kasnije, Dabić je također pogodio stativu, dok je Ristićev udarac odlično odbranio Stefan Tomović.

U osmom minutu nastavka Brković je ponovo nadomak pogotku, ali je ovog puta nakon lijepe asistencije Smajića pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogli su domaći do drugog pogotka i minut kasnije, ali je loše reagovao Brazilac Souza. U 68. minutu riješeno je pitanje pobjednika. Sulejman Smajić evrogolom povisio je na 2:0. Najbolji pojedinac na današnjem susretu mrežu Mladosti pogodio je makazicama.

Mogao je u finišu do gola i Muhamed Subašić koji se nije najbolje snašao pred golom gostiju. Konačnih 3:0 u sudijskoj nadoknadi postavio je rezervista Dalibor Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.