Zahirović se priključio treninzima norveškog Lillestroma

Ništa od povratka u Čelik?

Zahirović se priključio treninzima norveškog Lillestroma

D. Kurbegović

Iako je želja mnogih simpatizera Čelika bila da se Adnan Zahirović vrati na Bilino polje, čini se da su male šanse da ovaj veznjak ponovo obuče crno-crveni dres.

Naime, 26-godišnjak se prije dva dana priključio treninzima Lillestroma. Za sada nije poznato hoće li odmah potpisati ugovor ili će odraditi nekoliko treninga pa onda staviti potpis, ali ukoliko potpiše za bivšeg prvaka Norveške, to će mu biti šesti klub u inostranstvu.

Inače, Lillestrom je bio po pet puta prvak i osvajač Kupa Norveške, a mnogim ljubiteljima fudbala iz naše zemlje ostali su upamćeni po utakmicama protiv Željezničara u sezoni 2002/03. Tada je Željezničar bio bolji u dvije utakmice, te se plasirao u treće pretkolo Lige prvaka, gdje je poražen od slavnog Newcastlea.

Adnan Zahirović svoju karijeru je počeo u Čeliku, gdje je nakon dobrih igara za seniorsku ekipu ostvario transfer u ruski Spartak Nalchik. Nakon toga nastupao je za Dinamo iz Minska, njemački Bochum, izraelski Hapoel Akko, Željezničar, te posljednjih pola godine za Split, s kojim je raskinuo ugovor zbog toga što klub nije izvršavao svoje obaveze iz ugovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U reprezentativnom dresu ima 20 nastupa za A-reprezentaciju BiH, dok je u mladoj selekciji ubilježio pet nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi