Zajko Zeba novi igrač makedonske Skendije

Iskusni veznjak napustio Olimpic

Zajko Zeba novi igrač makedonske Skendije

D. Kurbegović

Nogometaši Olimpica nalaze se na pripremama na Bjelašnici, gdje pod budnim okom trenera Mirze Varešanovića bruse formu pred početak prvenstva u Premijer ligi.

Vukovi s Otoke u narednoj sezoni imaju ambicije ponovo biti u samom vrhu naše lige, ali su nenadano ostali bez svog ponajboljeg igrača, za koga će sigurno morati pronaći dobru alternativu.

Zajko Zeba, 31-godišnji veznjak Olimpica, jučer je napustio ekipu uz saglasnost rukovodstva kluba, te se uputio ka Makedoniji, gdje je dogovorio angažman u ekipu Skendija Tetovo, koja je prošle sezone završila na četvrtom mjestu u tamošnjoj ligi.

Skendija za narednu sezonu ima velike ambicije, a pored Zebe, angažovali su i bivšeg igrača Željezničara, lijevog beka Yani Urdinova kojem je propao angažman u Levski iz Sofije.

Zeba će sigurno biti veliko pojačanje za ekipu iz Makedonije, a Olimpic će ostati dosta oslabljen u veznoj liniji, gdje će u narednim danima morati pronaći kvalitetno pojačanje koje će nadomjestiti odlazak bivšeg igrača Željezničara, Kamaza, Brotnja Maribora, Olimpije, Zrinjskog, Splita i Olimpica u makedonsku Skendiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.