Krste Velkoski:

"Zavolio sam grad i klub, sljedeće sezone po oba trofeja"

Krste Velkoski makedonski napadač i reprezentativac u redove Sarajeva stigao je tokom zimske pauze, te odigrao skraćeni dio proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige.

Navalni fudbaler Bordo tima je u jedanaest utakmica postigao osam golova, što je svakako zadovoljavajući učinak za jednog napadača.

"Mogu biti zadovoljan onim što sam napravio u Rabotničkom i u Sarajevu. Zabio sam 22 gola u oba kluba i imao više od deset asistencija, tako da mogu biti zadovoljan, a naravno da uvijek može bolje i nadam se da će iduća sezona biti još bolja. Što se tiče dijela sezone u Sarajevu, mogli smo možda još bolje, ali nakon svih problema koje smo imali na početku ja mislim da moramo biti zadovoljni, a izborili smo i plasman u Evropu i igramo finale Kupa", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba Krste Velkoski.

Igrač Sarajeva u jesenjem dijelu sezone 2013/2014 nastupao je u Rabotničkom u fudbalskom prvenstvu Makedonije, pa smo ka zamolili da usporedi kvalitet makedonske i BH Telecom Premijer lige, kao i kvaliteta suđenja u pomenutim takmičenjima.

"Iskreno da vam kažem nema neke velike razlike. Infrastruktura ovdje u Bosni, baš kao i u Makedoniji, nije na nekom većem nivou. Kvalitet je blizu i kada se radi o igračkom potencijalu, ali mislim da je bosanska liga malo kvalitetnija, jer se igra jači fudbal, malo je snažniji", istakao je Krste.

Sarajevo je u prvoj utakmici finala Kupa BiH u Zenici sa 2:0 savladalo Čelik i na korak je od osvajanja trofeja najmasovnijeg takmičenja u državi.

"To je bila prva utakmica, prvo poluvrijeme. Imamo odličan rezultat, ali nema prostora za previše opuštanja. U utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno, kao da je 0:0, kao da je prva utakmica i idemo pokušati da pobijedimo", kazao je fudbaler tima sa Koševa.

Poziva makedonskog selektora nije zaobišao napadača Sarajeva, a Makedonci će u narednom periodu odigrati prijateljske mečeva protiv Katara i Kameruna.

"Nadam se da ću golgeterski niz nastaviti i u nacionalnom timu. Čast za svakog igrača je da nastupa za reprezentaciju, tako i za mene. Pružila mi se prilika, ja se nadam da ću je iskoristiti maksimalno i da ću ubuduće biti dio reprezentacije", kaže makedonski reprezentativac.

U posljednjih nekoliko sezona kroz bordo svlačionicu prodefilovao je mnogo igrača, a klubu je za kontinuitet najpotrebniji mir te zadržavanje postojećeg igračkog kadra.

"Ja imam ugovor na još dvije godine. Sad za sad ja tu tu. Nemam nikakvih konkretnih ponuda. Ja se nadam da ću ostati u Sarajevu, tu mi je lijepo. Navikao sam se i na grad, i na klub, na sve. Zavolio sam grad i klub, i drago mi je što igram pred ovakvom publikom, ja se nadam da ću ostati barem ove dvije godine", priznao je Velkoski.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Za kraj smo napadača Sarajeva pitali kakva su očekivanja od naredne sezone, te čemu se navijači Bordo tima mogu nadati u nastupima u Evropi koji slijede ubrzo.

"Zna se koja su očekivanja. Sarajevo uvijek teži osvajanju titula, ali uvijek moramo sačekati do kraja prvenstva šta će biti. Ja se nadam najbolje, a eto ove sezone imamo priliku da osvojimo jedan trofej. Već za sljedeću sezonu nadam se da će to biti oba trofeja. Što se tiče Evrope, ako nas sreća posluži nadam se ulasku u grupnu fazu Europa lige", rekao je Makedonac u redovima Sarajeva na kraju razgovora za naš portal. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.