Završen turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih saveza

Pehar otišao u ruke pionira FS Kantona Sarajevo

Završen turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih saveza

S. Mlaćo

Nogometni savez Federacije BiH u protekla tri dana (23/24/25.08.2016.) organizirao je četvrti po redu Turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, koji je igran u Vitezu.

Tehnički organizator Turnira bio je NS Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, koji je uložio maksimalne napore i obezbijedio sve potrebno za nesmetanu organizaciju Turnira.

Učešće je uzelo svih 10 kantonalnih/županijskih reprezentacija, a učestvovalo je oko 250 mladih nogometaša sa prostora cijele Federacije BiH, a selektori omladinskih reprezentacija BiH mogli su se uvjeriti u kvalitet najboljih igrača iz svih reprezentacija k/ž saveza.

Utakmice su igrane na stadionima u Rijeci i Nević Polju. Reprezentacije 10 kantonalnih/županijskih nogometnih saveza  bili su podjeljeni u dvije skupine, a nakon pet odigranih kola prvoplasirane reprezentacije ostvarile su plasman u finale, dok su drugoplasirane selekcije igrale utakmicu za treće mjesto.

FS Kantona Sarajevo i NS Srednjobosanskog kantona su nakon utakmica po grupama ostvarili maksimalan učinak te se plasirali u finale.

U finalnoj utakmici koja je igrana na Gradskom stadionu u Vitezu selekcija FS Kantona Sarajevo rezultatom 2:0  bila je bolja od domaćina NS SBK/KSB te zasluženo osvojila četvrti Turnir pionirskih reprezentacija k/ž saveza. Golove u finalnoj utakmici za pobjedničku reprezentaciju postigli su Rušović Suad i Gasal Hamza.

NS Zapadnohercegovačke županije i NS Tuzlanskog kantona igrali su utakmicu za treće mjesto, koja je nakon regularnog dijela završena neriješenim rezultatom 0:0, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.  U izvođenjima udaraca sa bijele tačke uspješnija je bila selekcija Zapadnohercegovačke županije i osvojila treće mjesto.

Nogometni savez Federacije BiH je za prva tri mjesta obezbijedio pehare i medalje koje su uručili predsjednik NS SBK Ivan Frljić, generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i dopredsjednik NS FBiH Irfan Durić.

Također, obezbijeđene su nagrade za najbolje pojedince Turnira. Tako je žiri sastavljen od svih slektora za najboljeg igrača Turnira izabrao Đokanović Andreja iz selekcije FS KS, dok je Zovko Petar čuvar mreže reprezentacije ŽNS ZH izabran za najboljeg vratara Turnira. Zovko Petar je u utakmici za treće mjesto tri puta odbranio udarce sa bijele tačke i svojoj reprezentaciji donio treće mjesto.

Najbolji strijelac Turnira je Helač Timur iz selekcije FS KS.

Pored toga, treneri svih selekcija birali su najbolje igrače svake reprezentacije. Dopredsjednik NS FBiH Irfan Durić ljedećim igračima uručio je pehar i diplomu:

- Đokanović Andrej (FS KS)

- Mašić Zinedin (NS SBK)

- Lasić Mate Zvonimir (ŽNS ZH)

- Brkić Haris (NS TK)

- Durić Amel (NS USK) i

- Muslić Amar (NS ZDK)

Igračima  Mičeta Robert (ŽNS HB), Pirić Rijad (NS HNK/Ž), Janjić Mario (NS PŽO) i Lebenica Eldin (FS BPK) nisu uručene nagrade za najbolje igrače zbog  samovoljne odluke rukovodstva reprezentacija da napuste turnir i nepoštivanja protokola Turnira.

Tehnički organizator NS SBK/KSB je također svim reprezentacijama koje su bile prisutne na svečanom defileu zatvaranja Turnira uručio nagrade za učešće na Turniru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi