Željezničar se pojačao kadetskim reprezentativcem iz Bugojna

Elvir Duraković se priključio Plavima

Željezničar se pojačao kadetskim reprezentativcem iz Bugojna

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre na stadionu Jaklić spremaju se za novu sezonu Druge lige Federacije grupa Zapad koje će startati 20. avgusta, a Bugojanci će sezonu otvoriti gostovanjem kod Viteza iz Bužima.

Nakon dva poraza od Goška i Metalleghea, seniori Iskre jučer su odmjerili snage protiv juniora, a za subotu je planiran prijateljski duel protiv Troglava iz Livna. U međuvremenu Bugojance je napustio kadetski reprezentativac naše zemlje Elvir Duraković koji će u narednoj sezoni nastupati za kadete sarajevskog Željezničara.

Radi se o talentovanom fudbaleru koji je dobrim partijama na sebe skrenuo pozornost skauta Željezničara, a na Jakliću se sigurno vrlo teško nadoknaditi njegov odlazak.

"Jučer sam potpisao ugovor sa Željom i Željo je moj novi korak naprijed. Sa Željom idem u novi napredak i nove pobjede, a svakako da sam željan i jakih utakmica. Ovdje sam sjajno primljen kako od strane kluba, tako i saigrača, te im se svima puno zahvaljujem", ističe Duraković za SportSport.ba.

U Iskri je bio od svojih prvih nogometnih početaka, a sa kadetima Plavih sa Jaklića prošle sezone osvojio je i šmapionsku titulu Federacije BiH na završnici koja je odigrana u Livnu.

"Prije svega želio bih se zahvaliti klubu i trenerima na svemu do sada. Trenerima posebno, jer su oni svi zaslužni za moj napredak i mnogo toga smo prošli skupa. Iskri i trenerima želim sve najbolje u budućnosti", poručio je mladi nogometaš. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti