Željezničar želi Dialibu, inostranstvo diktira transfer

Senegalac se vraća na Grbavicu?

Željezničar želi Dialibu, inostranstvo diktira transfer

Boubacar Dialiba bi nakon osam godina provedenih u inostranstvu mogao ponovno obući dres FK Željezničar.

Senegalac koji je 2008. godine upisao nastup za U21 reprezentaciju BiH slobodno vrijeme koristi uživajući u Sarajevu, a njegov dolazak na gradski derbi iskoristili su čelnici FK Željezničar kako bi ga privoljeli da se u ovom prijelaznom roku vrati na Grbavicu.

Dialiba je nakon napuštanja Cracovije postao slobodan igrač i pregovori sa Željezničarom su već uspostavljeni. To je za SportSport.ba potvrdio i agent Enes Delimustafić koji se brine o njegovoj karijeri. 

"U svakom slučaju, kontakti postoje, a rano je da se kaže hoće li se vratiti u Željezničar ili ne. On je na Grbavici proveo lijepe trenutke i nije tajna da razmišlja da se jednog dana vrati u Željezničar. Da li će biti pronađen zajednički jezik ili ne, vidjet ćemo", kazao nam je Delimustafić, dodavši:

"Dialiba ima također još poziva, na stolu su četiri konkretne ponude iz inostranstva", istakao je Delimustafić na kraju razgovora. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno je da je cilj Dialibe da još neko vrijeme igra u inostranstvu, a ne treba napominjati koliko bi Željezničaru značio njegov mogući povratak. U prvom mandatu Dialiba je za Željezničar igrao u periodu od 2006. do 2008. godine nakon čega je prešao u Real Murciju. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi