Zenički lavovi srušili neprepoznatljive Širokobriježane

Zenički lavovi srušili neprepoznatljive Širokobriježane

A. Beganović

U prvom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine fudbaleri Čelika su na Bilinom polju s 2:0 savladali Široki Brijeg, te su tako pred revanš susret stekli ogromnu prednost.

Na samom optvaranju susreta viđeno je dosta nervoze, a već u 3. minuti Mehmedalija Čović je dobio žuti karton zbog oštrog starta. Samo minut kasnije Džidić je dobro šutirao iz slobodnjaka, a Adilović je još bolje odbranio. U 6. minuti još jedna prilika za goste iz Širokog Brijega. Ovaj put je nakon kornera škaricama pokušao Wagner, no bio je neprecizan.

Igrala se 10. minuta kada su domaći uputili prvi udarac u okvir gola gostiju. Pokušao je Bašić, ali Soldo je bio dobro postavljen.

Do 17. minute na terenu ništa vrijedno pomena, a onda najbolja prilika za Mešanovića, kojeg je fenomenalno uposlio Simić, no napadač Čelika nije uspio sa par metara savladati Soldu.

Dva minuta potom Čelik ostaje s igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Čović, a zbog protesta domaćih igrača prekid susreta je trajao pet minuta.

I kada se očekivalo da gosti iz Širokog preuzmu sve konce igre u svoje ruke, domaći dolaze do vodstva. Igrala se 27. minuta kada je Bajraktarević sjajno centrirao, a Barać je glavom pogodio za veliko slavlje na Bilinom polju.

No, to nije bilo sve. Samo četiri minuta kasnije Bašić pronalazi Mešanovića, koji ovaj put ne griješi i Čelik dolazi do 2:0.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja, a treba naglasiti da se igralo šest minuta dodatnog vremena.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na samom otvaranju drugog poluvremena domaći su mogli postići još jedan pogodak. Mešanović je uposlio Bajraktarevića, koji dobro šutira s 15 metara, no lopta odlazi malo pored stative gostujećeg gola.

Nakon toga Široki je preuzeo inicijativu. Gosti su diktirali tempo igre, lopta je bila mnogo više u njihovom posjedu, ali do pred sami kraj nisu stvorili izgledniju priliku. U 77. minuti Kordić je zatresao mrežu Čelika, no pogodak je poništen zbog ofsajda. Isti igrač je pet minuta prije kraja imao veliku priliku, ali s pet metara je traljavo šutirao, pa je Adilović bez problema odbranio.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti