Zmajevi nazadovali na FIFA rang listi
FOTO: EPA

Naš nacionalni tim nalazi se na 28. mjestu

Zmajevi nazadovali na FIFA rang listi

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na 28. mjestu najnovije FIFA rang liste, koja je objavljena danas.

Naš nacionalni tim na najnovijoj FIFA rang listi nalazi se na 28. mjestu sa 819 bodova i nazadovao je za dva mjesta u odnosu na prošlomjesečnu listu.

Argentina je i dalje vodeća sa 1473 boda, dok je Belgija s kojom ćemo u narednom mjesecu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmjeriti snage, nalazi se na 2. mjestu, dok je Njemačka trećeplasirana.

Kolumbija je ostala na 4. mjestu, Brazil se probio na 5., Portugal na 6. a Rumunija na 7. mjesto.

Engleska je osmoplasirana, a Vels je devetoplasirani, dok se novi prvak Južne Amerike, Čile, nalazi na 10. mjestu. Pad od sedam mjesta zabilježila je Holandija, koja je trenutno 12. reprezentacija na FIFA rang listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.