ŽNK Iskra Bugojno promovisao novu opremu

Bugojanke u novoj opremi

ŽNK Iskra Bugojno promovisao novu opremu

S. Mlaćo

ŽNK Iskra Bugojno trenutno je jedan od najorganizovanijih sportskih kolektiva u tom gradu. 

Radi se o veoma mladom kolektivu koji iza sebe ima sjajne rezultate, a trenutno se nalazi na diobi prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije za žene, grupa Jug. Plave dame imaju isto bodova kao i ŽNK Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe, a u drugom dijelu sezonu žele izboriti prvo mjesto i plasman u Premijer ligu naše zemlje.

U ovom klubu već su počele pripreme za drugi dio sezone, a danas je upriličena promocija nove opreme koju su čelnici kluba obezbjedili za mlade nogometašice i stručni štab.

"Ono što treba napomenuti jeste da je Upravni odbor ŽNK Iskra na sjednici koja je održana prošle sedmice izdvojio  tačku koja se odnosi na finansiranje kluba, te kako uspijevamo prevazići finansijske poteškoće. Bilo je upita koliko je sredstava prebačeno od strane Sportskog saveza Općine Bugojno i Općine Bugojno, a ja radi roditelja i javnosti hoću da kažem da u 2014. godini od istih nije prebačena nijedna marka. U 2015.godini Općina je izdvojila 500 KM.  Hvala i našim sponzorima koji su dali svoj doprinos da klub može egzistirati a u 2016.godini preko drugih projekata mi ćemo obezbjediti sredstva i naš jedini cilj je ulazak u Premijer ligu BiH", istakao je alfa i omega ŽNK Iskra Naim Basara.

"Posebno nas da raduje da su Nogometnog saveza naše zemlje prepoznali naš rad, pa je pet naših igračica dobilo poziv za U-15 reprezentaciju, dok su jedna igračica dobila poziv za U-17, a za juniorsku selekciju poziv su dobile naše dvije članice", dodao je Basara.

On je također istakao da su dogovorena i prva pojačanja, te da su ona dovedena u dogovoru sa stručnim štabom kluba.

Na sinoćnjem Izboru najboljeg sportiste Općine Bugojno za 2015.godinu dvije članice ŽNK Iskra Mersima Mešić i Ema Cetin osvojile su vrijedna priznanja, a obje su istakle da su presretne zbog osvojenih nagrada, ali da je to nagrada ne samo njih nego cijelog kolektiva ŽNK Iskra Bugojno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi