" Kakanj respektujemo, ali ih moramo pobijediti"

OKK Čelik pred duel s Kaknjom

" Kakanj respektujemo, ali ih moramo pobijediti"

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sezonu su otvorili sa dva poraza u dva odigrana kola, nakon loše igre i poraza u utakmici prvog kola protiv ekipe Leotara, prošlog su vikenda izabranici trenera Nedžada Hodžića bili na pragu gostujuće pobjede nad ekipom Varde, ali utakmicu nisu uspjeli najbolje završiti, tako da je domaćin slavio tijesnim rezultatom 83:80, te Zeničanima nanio drugi uzastopni poraz.

U taboru OKK Čelik nisu previše zabrinuti zbog dva vezana poraza jer su svjesni da ova ekipa ima kvalitet, koji će sigurno ubrzo doći do izražaja. Kantonalni derbi protiv Kaknja dočekuju optimistično, te se nadaju prvoj pobjedi u ovoj sezoni.

"Očekuje nas kantonalni derbi protiv sjajne ekipe Kaknja, mi imamo dva poraza u dvije utakmice, dok naši gosti imaju dvije pobjede. Gosti nam dolaze u nezgodnom trenutku, kada mi imamo imperativ pobjede jer smo vezali dva poraza, ali upravo protiv Kaknja želimo pokazati svoje pravo lice. Pozivam navijače da nas podrže u ovoj utakmici, a kako sam dobio informaciju stiže i grupa gostujućih navijača, koji žele podržati Kakanj i oni će imati svoje mjesto u Areni odakle će pružati podršku svome timu", kazao je na press konferenciji uoči nedjeljne utakmice predsjednik kluba Kasim Sarajlić.

Ahmed Muminović prvi saradnik Nedžada Hodžića, šefa stručnog štaba OKK Čelik, izrazio je optimizam, rekavši kako bi odlična atmosfera koja vlada u ekipi i dobar rad u proteklom periodu, trebali rezultirati pobjedom.

"Nakon ove utakmice sezona bi za nas trebala dobiti drugu dimenziju i očekujemo da ćemo sa ovom pobjedom krenuti prema našem cilju i mjestu koje ovaj tim zaslužuje na tabeli", smatra Muminović.

On je dodao, kako u sastavu zbog bolesti neće biti Tonija Jurčevića, te najvjerovatnije i Ashara Dedića koji je pred utakmicu protiv Varde povrijedio koljeno. 

"Odlično sam primljen u gradu Zenici i OKK "Čelik". Imamo dobar tim, odlično radimo i svi sa nestrpljenjem čekamo prvu pobjedu za koju vjerujem da će se desiti protiv Kaknja. Kvalitetniji smo im od njih i to ćemo pokazati na terenu", optimista je Eldin Čamdžić, dojučerašnji igrač Bosne koji je u prva dva susreta pokazao da će biti veliko pojačanje za zenički tim.

Bivši bh. reprezentativac Armin Avdibegović istakao je, kako je KK "Kakanj" dobro poznat rival Čeliku i da su dvije pripremne utakmice, bez obzira na to što su Kakanjci bili rezultatski uspješniji, pokazale da Zeničani s razlogom mogu biti optimisti. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Jako su neugodan rival jer igraju skoro sa 5 vanjskih igrača što nam ne odgovara ali siguran sam da ćemo imati recept za njihovu igru i da ćemo obradovati naše navijače", rekao je Avdibegović. 

Utakmica Čelik – Kakanj igra se u nedjelju od 20 sati, a ulaz za sve posjetitelje je 2 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.