Leotar gostuje u Sarajevu

Balić: Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi

M. Šljivak

Sead Balić, trener Sparsa, govorio je na press konferenciji pred meč osmog kola Lige 12 protiv ekipe Leotara iz Trebinja.

Balić tvrdi da je Leotar jedna od boljih ekipa u ligi...

"Po meni, dolazi jedna od boljih, ako ne i najbolja ekipa u Ligi 12. Loše su startali i u prvenstvo su ušli s dva poraza. Od zadnjih pet utakmica imaju četiri pobjede i poraz. Iz utakmice u utakmicu pokazuju napredak i očekujem najtežu utakmicu na našem parketu ove sezone", rekao je Balić, te je dodao:

"Što se tiče nas, mi u utakmicu ulazimo kao i u sve ostale. Igramo na našem parketu i ako hoćemo da ostanemo u vrhu lige moramo slaviti kod kuće. Očekujem jedino pobjedu naše ekipe. Iz utakmice u utakmicu raste samopouzdanje i imamo razloga da vjerujemo u dobar rezultat. Zdravstveni bilten je dosta bolji. Hodžić i Glogovac su se priključili radu s ekipom i sutra ćemo na treningu vidjeti da li će moći doprinijeti igri. Ipak, sami njihov povratak nam daje nadu u dobar rezultat". 

"Da se ponovno osvrnem na Leotar. Imaju dobar roster od 12 igrača koji su predvođeni dobrim trenerom". Pozvao bih sve ljubitelje košarke da u subotu dođu u Skenderiju. Neće se pokajati i gledat će dobru utakmicu", smatra trener Sparsa.

Balić ističe da je krajnji cilj ekipe plasman u finale prvenstva.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Svi znaju koji je sistem takmičenja. Prvih pet ekipa ulaze u Ligu za Prvaka i potajno razmišljamo o tome da Ligu 12 završimo na prvom mjestu i to bi za mene, kao trenera, bio veliki uspjeh. Kad dođemo do Lige za prvaka, što bi bio veliki uspjeh. Cilj nam je da igramo finale protiv Igokea koja je najkvalitetnija ekipa u državi". 

Pitanje o kvaliteti lige i odnosu između prošlogodišnje i ovogodišnje.

"Prije svega, ja nisam bio učesnik lige prošle godine, no mislim da je liga malo lošija. Mislim da je par kvalitetnih igrača otišlo iz naše lige. To je razlog zašto je liga slabija, no mislim da je interesantnija od prošle sezone jer svako svakog može da pobijedi", dodao je na kraju Balić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.