Barbarić: KSBiH nije znao za nastup Sikiraša

Generalni sekretar za SportSport.ba

Barbarić: KSBiH nije znao za nastup Sikiraša

M. Šljivak

Dubravko Barbarić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, istakao je za SportSport.ba kako nije imao informacije o nastupu Njegoša Sikiraša za klub.

Mladi bh. košarkaš nije se odazvao pozivu reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji, pravdajući to povredom koljena, ali je prethodnih dana bez  ikakvih problema nastupio za svoj klub, italijansku Stella Azzurru.

Barbarić ističe da nije znao da Sikiraš igra u klubu.

"On je dobio poziv u reprezentaciju, a to da li je povrijeđen ili ne, ne želim mnogo komentarisati. On je rekao da jeste i zato nije tu s reprezentacijom. Znam da je putem društvenih mreža upućivao podršku saigračima, a koliko i gdje igra moramo provjeriti, pa onda o tome pričati", rekao je za SportSport.ba generalni sekretar KSBiH Dubravko Barbarić.

Barbarić se osvrnuo i na informacije koje govore da bi Sikiraš u budućnosti mogao nastupati za selekciju Srbije.

"Što se tiče njegovog eventualnog nastupa za Srbiju o tome nemam komentar. Ne želim ništa nagađati, dok ne bude neki zvanični stav od Njegoša ili njegovog menadžera. U kontaktu smo sa svima i ako je to njegova želja, mi tu ništa ne možemo", rekao je Barbarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi