Bh. košarkaši na popravnom protiv Rusije

Večeras praznik košarke u Mejdanu

Bh. košarkaši na popravnom protiv Rusije

Košarkška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u tuzlanskom Mejdanu snage odmjeriti protiv reprezentacije Rusije u okviru trećeg kola kvalifikacija za plasman na Eurobasket 2017. godine.

Bit će ovo prilika za naše momke da se osvete Rusima za veoma težak poraz koji su prije nekoliko dana doživjeli u Permu i to rezultatom 83:54. Naša ekipa je na tom meču u drugom poluvremenu prokockala sve dobro što su uradili u prvom dijelu meča te su doživjeli veoma težak poraz.

Ono što ohrabruje je činjenica da se u tim Damira Mulaomerovića vratio Mirza Teletović kojeg nije bilo u tom prvom meču. Također, ohrabruje činjenica da je Mirza odigrao veoma loš meč protiv Švedske, a jedan od najboljih krilnih centara u Evropi ne može povezati dva tako loša susreta.

Selektor bh. tima Damir Mulaomerović poručuje da će učiniti sve da nepobjedivost Mejdana ostane.

“Budite ubijeđeni da ću napraviti sve da nepobjedivost Mejdana potraje. Mislim da možemo opravdati očekivanja, odigrati ćemo hrabro, hladne glave. Ono što ja tražim jeste da igrači izgore na parketu, vidjećemo da li će to biti dovoljno. Optimista sam i nadam se da ćemo doći do pobjede”, rekao je Mulaomerović. 

Motiv više za našu reprezentaciju je i činjenica da bi se pobjedom protiv Rusije dodatno približili nastupu na Eurobasketu barem kao jedna od najboljih drugoplasiranih ekipa u kvalifikacijama. 

Nakon ovog kola naš tim bi gostovao kod Švedske i tamo bi pokušao potvrditi nastup na Eurobasketu. Večerašnji meč u Mejdanu igra se sa početkom u 20.15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti