Bh. mladići na 8. mjestu
Juniori su posustali u drugom djelu EP-a

Juniorsko EP B divizije

Bh. mladići na 8. mjestu

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH (U 18) na kraju Evropskog prvenstva B Divizije mora se zadovoljiti samo 8. mjestom.

Bh. juniori su večeras, u borbi za 7. poziciju savladani od vršnjaka iz Estonije rezultatom 63:81.

Bila je to repriza prvog duela na EP, ali je rezultat bio drugačiji s obzirom da je tada više uspjeha imala naša selekcija.

No, nakon što su izabranici trenera Ivana Velića ostali bez polufinala, mečeve za plasman od 5. do 8. mjesta (Holandija, Estonija) odigrali su bez mnogo žara.

Tako je bilo večeras što je protivnik iskoristio da dođe do sigurne pobjede. U našem timu najbolji je bilo Vuković sa 15 poena, dok je u pobjedničkom sastavu prednjačio Veldeman (19).

Treba kazati da je peto mjesto pripalo Belgiji koja je nadigrala Holandiju, treća je selekcija Crne Gore, a četvrta Engleska.

Finalisti, selekcije Poljske i Švedske koje u ovom trenutku počinju svoj meč, od naredne sezone igraće u A Diviziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti