BiH završila nastup u osmini finala

Poraz naših kadeta od Australije

BiH završila nastup u osmini finala

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je poražena od Australije rezultatom 75:72. Izabranici Josipa Pandže i aktuelni prvaci Evrope su tako doživjeli eliminaciju u osmini finala Svjetskog prvenstva...

Naša reprezentacija je loše ušla u meč. Australci su na startu poveli sa 6:0, a zatim su pogađali Čampara i Mutić za smanjenje na 6:5. Reprezentativci Australije su u prvoj dionici bili raspoloženi i sredinom četvrtine došli do +7 (14:7). Najveću prednost su Australci imali na 1:42 do kraja prve dionice, kada je bilo 20:11. Nakon prve četvrtine, naši kadeti su gubili rezultatom 21:15

Drugi period igre donosi bolju igru našeg tima, koji je postepeno dolazio 'do daha'. Janković je pogodio za smanjenje rezultata na 23:20, da bi potom Musa trojkom poravnao rezultat. Naš tim je do prvog vodstva na utakmici došao na 4:47 do kraja prvog poluvremena, kada je Džanan Musa realizovao dva slobodna bacanja (25:23). Izabranici Josipa Pandže su na odmor otišli s prednošću od 30:27, a svom protivniku su za deset minuta dozvolili samo šest poena.

Vidi video!

I u nastavku utakmice je viđena vrlo ravnopravna borba. Naša selekcija je pretežno bila u vodstvu, a na tri minute do kraja treće četvrtine Sani Čampara je pogodio trojku za +5 (47:42). Tu prednost su naši momci i zadržali do kraja dionice, koja je završena rezultatom 52:47.

Odmah na startu posljednje četvrtine Musa je pogodio trojku za +8, ali je odmah nakon toga Fullarton uzvratio istom mjerom. Imali smo nakon toga i +7, ali je onda uslijedio loš period u igri našeg tima i Australci su sa dvije vezane trojke Elkaza stigli na samo -1. Nakon toga, isti igrač je pogodio još jednu trojku i donio vodstvo Australiji (59:57). 

Čampara je nakon toga pogodio za 59:59, da bi Musa vratio vodstvo našem timu (61:59). Nevjerovatni Dragan Elkaz je potom vezao još pet poena i tako nastavio rešetati koš našeg tima. Australija je na četiri minute do kraja utakmice imala +3 (64:61). 

Novo vodstvo našoj reprezentaciji vratio je Džanan Musa trojkom na tri minuta prije kraja (66:65). Čampara je potom pogodio za +3, da bi nakon toga Musa ukrao loptu i poentirao za vodstvo našeg tima od 70:65.

Nakon toga, Australija je ušla u seriju i stigla do preokreta. Prvo je Fullarton pogodio trojku za -2, da bi nakon toga Elkaz pogodio za poravnanje (70:70). Barukčiji je dosuđena tehnička greška i Australci su nakon toga došli do +3 na minut prije kraja. Nakon toga, Čampara griješi, Australija dolazi do +5 i bilo je jasno da će naši momci pretrpjeti poraz.

Preko Muse smo smanjili na 75:72, a potom ukrali loptu i imali nekoliko pokušaja za izjednačenje. Nažalost, Čampara je tri puta bio neprecizan za tri poena i tako su nestale i naše posljednje nade.

Najefikasniji igrač našeg tima bio je Džanan Musa sa 34 poena, dok je Sani Čampara ubacio 17. Sa druge strane, Dragan Elkaz je bio nerješiva enigma za naš tim, a ubacio je 25 poena od čega većinu u posljednjoj četvrtini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi