"Blagu prednost bih dao Srbiji, ali izrazitog favorita nema"

Selektor Džidić pred četvrtfinale

"Blagu prednost bih dao Srbiji, ali izrazitog favorita nema"

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će navečer protiv Srbije igrati meč četvrtfinala Eurobasketa.

Selektor našeg tima Boris Džidić poručio je pred utakmicu da bi blagu ulogu favorita prepustio Srbiji, ali da izrazitih favorita nema.

"Ja bih još jednom čestitao mojim igračima na pobjedi protiv Slovenije. Pogotovo zbog načina na koji smo to uradili i serijom od 14:0 okrenuli meč u svoju korist. Znam da to nije baš najbolje za naše navijače, ali nije prvi put da to radimo. Tako smo okrenuli i Francusku i Slovačku i to pokazuje da smo jaki psihički", rekao je Džidić i nastavio:

"Što se tiče Srbije, to je jedna veoma jaka ekipa. Ne bih rekao da ima izrazitog favorita u tom meču, iako bih blagu prednost dao njima. Mislim da nas očekuje zanimljiv meč pogotovo jer se dosta momaka zna između sebe. Detalji će odlučivati poput skoka i neprisiljenih grešaka. Pozivam sve navijače da nas podrže i nadam se da ćemo dostojno predstaviti BiH na tom meču", rekao je pred sutrašnju utakmicu trener juniorske reprezentacije BiH Boris Džidić.

S druge strane, košarkaš našeg tima Kenan Kamenjaš smatra da nas očekuje veoma teška utakmica. 

"Mi smo ispunili cilj koji smo imali, ali na tome nećemo stati. Očekuje nas jako teška utakmica protiv Srbije. Ako smo pobijedili Francusku, ne vidim zašto ne bismo pobijedili Srbiju i prošli u polufinale", rekao je Kamenjaš

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi