Blažič vodio Zvezdu do pobjede u derbiju nad Cedevitom

Pobjeda Zvezde nad Cedevitom

Blažič vodio Zvezdu do pobjede u derbiju nad Cedevitom

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras kao gosti u Domu sportova Cedevitu 88:87 u derbi susretu 9. kola ABA lige.

Zvezda je odlično ušla u meč. Poveli su 11:0, ali se Cedevita jakom odbranom u finišu prve dionice vratila u meč, a nakon prve dionice je rezultat bio neriješen (17:17).

Druga dionica je donijela dosta izjednačenu igru. Oba tima su imala svoje periode igre, a na odmor je Cedevita otišla s dva poena prednosti, 38:36.

Gosti iz Beograda su odličnom igrom u trećoj dionici uspjeli da stvore dvocifrenu razliku pred posljednju dionicu. Imali su plus 10 (67:57) na ulazu u posljednju četvrtinu, ali ovu prednost nisu uspjeli da zadrže.

Cedevita se ponovo vratila u meč. Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj se bolje snašla Zvezda. Poenima Blažiča s linije slobodnih bacanja došli su do pobjede, iako je na drugoj strani Delaš imao šut za trijumf.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jaka Blažič je predvodio Zvezdu sa 20 poena u ovom meču, Zirbes je dodao 13, a Mitrović 12. Kod Cedevite je Fran Pilepič ubacio 21, a bh. reprezentativac Nemanja Gordić je ubacio pet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.