Bosna u finalu doigravanja

Pobijedili Vogošću

Bosna u finalu doigravanja

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su Vogošću 99:95, te su na taj način ostvarili plasman u finale doigravanja A1 lige.

Dva posve različita poluvremena odigrana su u ovom meču. Bosna je bila bolja u prvom, Vogošća u drugom, a na kraju su Studenti slavili pobjedu.

Prva dionica pripala je domaćim košarkašima, 20:18, da bi u drugoj četvrtini prednost narasla do plus sedam (51:44), što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Vogošća je odličnom igrom uspjela da preokrene rezultat u trećoj dionici. Došli su do vodstva 69:67, ali do pobjede nisu mogli. Bosna se vratila u zadnjoj četvrtini i na kraju su stigli do pobjede.

Vladimir Đorđević je predvodio Bosnu sa 17 poena, Strahinja Dragičević je dodao 16, dok je na drugoj strani dominantan bio Ismet Sejfić sa 32 poena i 11 skokova.

Bosna - Vogošća 99:95

BOSNA: Vasiljević 14, Bradić, Sijerčić 2, Đorđević 17, Dragolj 10, Lale, Rešidović 10, Ahmetbašić 12, Klinac 5, Dragičević 16, Maksumić 3, Krupalija 10.

VOGOŠĆA: Holjan, Vranić 8, Peljto 11, Mrehić, Rešidović 12, Fazlić 23, Dedović, Sejfić 32, James 9, Kasun, Smajlović, Ferhatbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi