Božić: Borac će ponovo biti onaj stari

KK Borac u teškoj situaciji

Božić: Borac će ponovo biti onaj stari

Košarkaški klub Borac proživljava možda i najteže trenutke od svog nastanka. Banjalučki velikan u proteklih nekoliko godina suočava se sa velikim problemima, ali uprkos tome i dalje opstaje na košarkaškoj sceni. 

Mladi tim Borca nastupa u Prvoj ligi RS i trenutno se nalaze na 9. poziciji na tabeli. Nakon slabijih rezultata u prvom dijelu sezone, klub je koliko toliko stao na noge i u nastavku takmičenja vezao četiri pobjede, te se priključio ekipama iz sredine tabele.

Trener Banjalučana Bojan Božic smatra da je ovo samo početak dobrih rezultata i da ekipa u narednim utakmicama može da pokaže sav svoj potencijal. 

"Naš prvi cilj je opstanak. Play-off nije realan naročito zbog minusa kojeg imamo iz prvog kola, ali idemo od utakmice do utakmice i na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Vjerujem u svoju ekipu koja je i sada prevazišla očekivanja mnogih", izjavio je Božić za Sportsport.ba, te dodao:

"Suočavamo se sa dosta poteškoća. Naravno, finansije su gorući problem. Svi u klubu radimo bez plate već tri sezone. Ono što je jedino sigurno su sredstva od Grada na koja možemo računati, ali to ni izbliza nije dovoljno ni za odigravanje lige. Tu su neki ljudi koji nam pomažu i kojima sam mnogo zahvalan, jer drugačije ne bi mogli uopšte funkcionisati".

Ipak, i pored svih neprilika koje su zadesile banjalučki tim, mladi trener vjeruje u bolje sutra.

"Nadam se da će na kraju preovladati zdrav razum i da ćemo svi zajedno pomoći Borcu da se vrati na staze stare slave. 

I dalje imam veliku želju i motiv da nastavim da radim sa ovim momcima i vjerujem da ćemo postaviti dobre osnove za buduće naraštaje", zaključio je Božić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi