Buza: Za nas je Liga 4 jako dobar test

Nedim Buza o ambicijama

Buza: Za nas je Liga 4 jako dobar test

M. Šljivak

Jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša u našoj zemlji je košarkaš Sparsa Nedim Buza.

Ovaj sjajni košarkaš je jedan od glavnih igrača ovog tima, koji je zahvaljujući sjajnoj sezoni, ostvario plasman u Ligu 4. Buza pred start Lige 4 ističe kako je za njega i ostale igrače igranje završnice prvenstva veliko iskustvo.

"Zadovoljan sam osvojenim prvim mjestom, odlično smo odradili ovu sezonu. Što se tiče Lige 4 ovo je za nas jako dobar test. Nikad nismo igrali ovako jake utakmice. Ovo će biti prava prilika da vidimo naše mane", rekao je Buza.

Nedim Buza će, kao i Adin Vrabac, biti uzdanica U-20 reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sarajevu.

"Selektor seniorske reprezentacije me nije još uvijek pozvao. Meni je prioritet U-20 reprezentacija  s kojom želim izboriti plasman u A diviziju. Možda nakon EP-a budemo pozvani da treniramo s A reprezentacijom", dodao je Buza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti