Cedeviti derbi protiv Zvezde, devet poena Nurkića
Foto: kkcedevita.hr

Nurkić solidan

Cedeviti derbi protiv Zvezde, devet poena Nurkića

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras u 20. kolu ABA lige Crvenu zvezdu rezultatom 68:64, a solidnu partiju za zagrebački tim je odigrao Jusuf Nurkić.

Od samog početka utakmice igrala se dosta izjednačena košarka. Nakon što je Zvezda na otvaranju imala minimalnu prednost, Cedevita je uspjela da se odvoji na sedam razlike 20:13, ali je serijom od 5:0 Zvezda smanjila zaostatak na dva razlike (20:18), nakon prve dionice.

Jako dobra košarka igrala se i u drugom periodu. Iako su domaći košarkaši većim dijelom imali prednost, Zvezda je na odmor otišla s prednošću. Crveno-bijeli su nakon 20 minuta igre imali dva poena prednosti 34:32.

Nastavak susreta donio je bolju igru Zvezde. Iako su oba tima imala veoma loš procenat šuta, Zvezda je uspjela serijom 11:0 da ode na dvocifrenu prednost 49:38. Ipak, Cedevita je za nijansu odigrala bolje završnicu trećeg perioda, pa je Zvezda sa plus šest ušla u posljednju četvrtinu, 50:44.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Imala je Zvezda vodstvo sve do na tri minute prije kraja. Allan Ray je pogodio bacanja za prednost Cedevite 60:58, a u finišu je proradio Nolan Smith, koji je na kraju odveo Cedevitu do pobjede u velikom derbiju.

Jusuf Nurkić je za 10 minuta na parketu ubacio devet poena, a Nolan Smith je vodio tim Jasmina Repeše do pobjede sa 18 poena u ovom susretu.  Kod Zvezde, Marjanović i Blažić su ubacili po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti