Naš košarkaš pred današnji meč

Čerkezović: Greške smanjiti na minimum, Francuzi su velesila

E. Čaušević

Naši kadetski reprezentativci danas u Zaragozi igraju drugi meč grupe faze SP-a protiv selekcije Francuske.

BiH je u prvom meču slavila protiv Dominikanske Republike, dok je Francuske priredila veliko iznenađenje porazom od Južne Koreje. Nakon jučerašnjeg treninga košarkaš naše selekcije, Emir Čerkezović, rekao je da igrači moraju poslušati sve što je trener postavio pred njih za današnji meč.

"Moramo poslušati šta je trener danas objasnio na treningu i odraditi taktiku u najboljem smislu. Poslušati sve njegove riječi kako bi sutra izašli na teren i odradili što bolje tu utakmicu", rekao je Čerkezović.

Našeg košarkaša pitali smo i za komentar prve utakmice u kojoj smo slavili protiv Dominikanske Republike.

"Bolje smo otvorili na početku zato što smo svi izašli napaljeni i borbeno smo otvorili što nam je na kraju dalo rezultat. U drugom poluvremenu smo se malo opustili i imali smo malo grešaka koje su neprimjerene za nas. Te greške moramo smanjiti na minimum jer je Francuska košarkaška velesila i moramo što bolje odraditi sutrašnji meč", dodao je košarkaš BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi