Cibona srušila Levski u Sofiji

Četvrti vezani trijumf za ekipu iz Zagreba

Cibona srušila Levski u Sofiji

Zagrebačka Cibona večeras je u okviru 13. kola regionalne ABA lige u Sofiji odmjerila snage sa Levskim. Gosti iz Zagreba slavili su rezultatom 74:64. 

Cibona je tako došla do četvrte uzastopne pobjede i vratila se u borbu za plasman u doigravanje. Prvih deset minuta susreta Vukovi su riješili u svoju korist rezultatom 18:12. Nastavila je Cibona u istom ritmu i u drugih deset minuta susreta, pa je rezultat nakon prvog poluvremena glasio 38:25 za gostujuću ekipu. 

Domaćin se vratio u trećoj četvrtini susreta. Levski je ovaj period riješio u svoju korist rezultatom 21:18 i došao do deset poena zaostatka. U posljednjoj četvrtini Levski je u jednom trenutku imao samo minus četiri, ali više od toga Bugari nisu mogli. Cibona je slavila rezultatom 74:64. 

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Marin Rozić sa 17 poena, dok je 13 dodao Lalić. Kod domaćina 14 poena postigao je Dimitrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.