Crvena zvezda je prvak ABA lige!

Sasvim zasluženo

Crvena zvezda je prvak ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde su večerašnjom pobjedom u Zagrebu protiv Cedevite došli do prve šampionske titule u ABA ligi!

Beogradski tim je sjajnom igrom slavio rezultatom 89:79, te u konačnici slavio sa 3:1 u finalnoj seriji.

Crvena zvezda je već nakon prvog poluvremena imala sedamnaest poena prednosti nad Cedevitom, koja je do kraja susreta uspjela samo smanjiti rezultat.

Najefikasniji igrač novog prvaka ABA lige i cijelog susreta bio je Jenkins sa 17 poena, a pratili su ga Mitrović sa 14, te Marjanović sa 12 poena.

Sa druge strane, Cedevitu je sa 15 poena predvodio Zubčić, a tri manje je ubacio Bilan.

Naš reprezentativac Nemanja Gordić je za 22 minute na parketu postigao sedam poena i upisao četiri asistencije.

Na kraju, bez razmišljanja se može reći da je Crvena zvezda apsolutno zasluženo osvojila trofej u Jadranskoj ligi. Ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Radonjić je u regularnom dijelu sezone bila i više dominantna, a u istom ritmu je nastavila i u samoj završnici.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, finale:

Cedevita - Crvena zvezda 79:89 (1-3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti