Dino Alić prvo pojačanje OKK Čelik

Povatnici u elitni rang

Dino Alić prvo pojačanje OKK Čelik

D. Kurbegović

Košarkaši zeničkog Čelika nakon dvije sezone takmičenja u A1 košarkaškoj ligi u prošloj sezoni su konačno izborili povratak među najbolje košarkaške ekipe u BiH plasiravši se nakon majstorice protiv Turbine u elitni rang bh. košarke. 

Primarni cilj rukovodstva kluba je da zadrže kostur ekipe, te se pojačaju sa nekoliko mladih i perspektivnih igrača, kako bi sljedeće sezone ekipa bila jedna od najmlađih, ali i bez kakvog straha oko borbe za opstanak.

Zeničani su jučer u prostorijama kluba potpisali ugovor za narednu sezonu sa sjajnim mladim igračem, koji je u prošloj sezoni igrao za Orlovik iz Žepče, a prije toga je nosio dres Nets-a iz Zenice.

Riječ je o bivšem juniorskom i sadašnjem članu U-20 reprezentacije Dini Aliću, koji će pojačati konkurenciju na mjestu visokog i niskog krila u dresu Čelika.

Alić prema riječima direktora i trenera kluba Nedžada Hodžića neće biti jedino pojačanje za narednu sezonu jer se intezivni pregovara sa još nekoliko mladih i perspektivnih igrača, koji bi u narednom periodu mogli obući dres kluba iz Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.