Dominantni Nurkić odveo Cedevitu do nove pobjede

Nurkić fantastičan

Dominantni Nurkić odveo Cedevitu do nove pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras na svom parketu u osmom kolu ABA lige ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 79:71, a ponovo je fantastičnu partiju prikazao naš Jusuf Nurkić.

Interesantna prva četvrtina donijela je dosta izjednačenu košarku. Oba tima su imala periode dobre igre, ali je Cedevita zahvaljujući Jusufu Nurkiću dobila ovaj dio igre 23:20.

Cedevita je dominirala tokom druge četvrtine. Imali su u nekoliko navrata i 13 poena prednosti, a na poluvrijeme je domaći tim otišao 10 poena prednosti 43:33.

Uspio je Radnički da se vrati u igru u trećoj dionici. Došli su na samo minus tri, a u posljednju dionicu su ušli sa minusom od pet poena 59:54.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, Cedevita je u posljednjih 10 minuta utakmice uspjela osigurati pobjedu, do koje ih je predvodio naš fantastični centar Jusuf Nurkić sa 16 poena i osam skokova za 18 minuta na parketu. Uz njega odličan je bio Ante Delaš koji je ubacio 19 poena.

Sava Lešić je kod gostiju ubacio 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.