Džanan Musa predvodi najmlađe igrače ABA lige

Kapiten kadetske bh. reprezentacije

Džanan Musa predvodi najmlađe igrače ABA lige

Dž. Mrakić

Jučerašnjim susretima između Uniona i Skopja, odnosno Zadra i Cibone, otvorena je 15. sezona regionalne ABA lige.

U okviru 1. kola pobjede su slavili Zadar, Budućnost, Union i Crvena zvezda, a danas su na rasporedu tri susreta u kojem će se sastati Tajfun – Sutjeska, Cedevita – Igokea i Metalac – Partizan.

Javnost u Bosni i Hercegovini svakako će najviše zanimati susret Cedevite i Igokee. Pored toga što večeras igra jedini bosanskohercegovački predstavnik u regionalnoj ligi, u dresu hrvatskog kluba, pored seniorskog reprezentativca Nemanje Gordića, istrčat će i MVP ovogodišnjeg kadetskog Evropskog prvenstva Džanan Musa.

Mladi Bišćanin, koji je reprezentaciju Bosne i Hercegovine u samo dvije sedmice odveo do zlatne medalje na Evropskom kadetskom prvenstvu, ali i na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, najmlađi je prijavljeni košarkaš jadranske lige.

Džanan je rođen 8. maja 1999. godine, što znači da je prije nešto više od pet mjeseci napunio tek 16 godina. U najmlađih pet čak dva košarkaša ima crnogorska Budućnost, koja u svom rosteru ima Andriju Slavkovića i Ognjena Čarapića, rođene 15. februara 1999, odnosno 1. septembra 1998. godine.

Pored ove trojice, tu su još košarkaš Megalesa Novak Musić (27. maj 1998.), ali i Partizanov Miloš Glišić rođen 21. aprila 1998. godine, koji je peti najmlađi košarkaš jadranske lige.

Vrijedi istaći da je među najmlađima i play bosanskohercegovačke Igokee, 17-godišnji Darko Talić (23. februar 1998.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.